Kendine Vaghef (Vakıf) Olmak

0
291
kendine vakıf olmak

İletişim, kendimizle kurduğumuz diyalog ile başlar, tüm dünyaya yayılır. Amacımız etki etmek ve sonuç almaktır.

İnsanın, kendisine karşı nasıl hissettiği, hayatı nasıl algıladığı, insanlara, hayata ve hayatın akışına ne tür duygular taşıdığı, yani kendisiyle olan sorunları, başkalarıyla olan iletişiminin beşiğidir.

Bu yüzden öncelikli olarak kendimizle olan iletişimimizi daha güçlü ve daha sağlıklı kılmaya özen ve çaba göstermeliyiz.

Hayatın temeli, İletişim’dir.

İstediğimiz, hayalini kurduğumuz, yapılacaklar listemize doğru hareket planımızın aracı, iletişimdir.

Bir güne başlarken dahi, ne istediğimizi bilmemiz gerektiğini söyleyenlerimiz çoktur. Evet, doğru. Fakat, hayatın bize küçük, büyük, iyi, kötü sürprizleri de oldukça fazla.

Gabriel Garcia Marquez’in hayata dair çok güzel bir sözü vardır: “İnsanlar plan yapar ve Tanrı onlara güler.”

Hayatın bu yüksek dinamikli akışında kendimize yer edinmeye ve edindiğimiz yerleri tutundurmaya çalışırken elimizde ki güç, vakıf olabilmektir. Yani, kendimize vakıf olmak, kendimizi bilmektir. Kendimizi öğrenmek ve sonrasında istediklerimizi vakfedebilmek, elde etmektir.

Bunu, yaşadığımız ve yaşayamadığımız her olaydan tecrübe alarak, herhangi bir olay karşısında kendimizin büyüklüğü ile tanışarak, gerektiğinde nefsimizi terbiye ederek yapabiliriz. Ve işte bunu yaparken de, gerek yalnız kalarak, gerek çevremiz ile yaşarken kendimizle yeniden tanışıyoruz. Kendimizle tanışabilmek için ise, kendimizi dinlemeli ve kendi yolculuğumuzda, kendimize açık iletişimde olmayı öğrenmeyi öğrenmemizden geçmektedir.

İlginizi Çekebilir:  Beyin Gücünü Arttırmanın 6 İspatlanmış Yolu

Yaşamımızın daha kaliteli olması için, kendimiz ile iyi bir iletişim kurabilmemize bağlıdır. Gün içerisinde neler neler konuşur, psikolojimize göre ne şarkılar söyleriz ve ne suskunluklar yaşarız. Tüm davranış ve düşüncelerimizin kaynağı, iç iletişimin bir türüdür. Mutluluklarımızdan öfkemize… Herhangi bir olay karşısında hissettiklerimiz, yaşantımızdaki olayların sonucu olmaktan öte, bizim o olayları nasıl açıklayabildiğimizle ilgilidir.

Kendimizle iletişim, kendimize vakıf olmaktan ve onunla aynı dili konuşabilmekten geçer.

Kendimizi dinleyelim, kendimize zaman, şans, hak verelim. İçimizdeki en gerçek Ben’e ulaşalım ve onun en sessiz halini de duyabilelim.

Aristo’nun da dediği gibi “İnsanın içinde işleyen her şey, dışında ifadesini bulur.”

Günümüz kitle iletişim araçları da dahil olmak üzere kendimizi ne kadar doğru ve etkili ifade edebilirsek, ailemiz, akrabalarımız ve sosyal çevremiz dahil her varlık ile iletişimlerimizde, sesimizi istediğimiz gibi duyurabileceğimiz huzurlu ve sağlıklı iletişimler dilerim.

Önce kendimize vakıf olursak, istediğimiz her şeye hakim olabiliriz.

Önceki İçerikStres
Sonraki İçerik3 – 6 Yaş Çocukların Psikolojik Gelişimi
29.07.1988 tarihinde, Zonguldak İli’nin Merkez İlçesi’nde, üç çocuklu Meryem ve Haluk çiftinin ortanca çocukları olarak dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitiminin tamamını TED Zonguldak Koleji’nde tahsil etmiş olup; 2005 yılı içerisinde TED Zonguldak Koleji Lisesi’nden mezun olmasına müteakiben, aynı yıl içerisinde girmiş olduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı neticesinde T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne yerleşme hakkı kazanmıştır. 2010 yılı içerisinde, bu lisans programından “Kamu ve Özel Sektörde Halkla İlişkiler” konulu tez çalışması ile mezun olmuştur. İngilizce Dili’ni ileri düzeyde konuşma, yazma ve dinleme yetkinlikleri ile kullanabilmekte olup; temel düzeyde Almanca bilmekte ve kullanabilmektedir. Son yıllardaki çalışmalarını eğitim sektörü içerisinde, eğitim danışmanlığı hizmeti ile devam ettirmektedir. Özel Eğitim Kurumları içerisinde, veli ve öğrenciler ile profesyonel ilişki kurarak yapmış olduğu çalışmalar kapsamında, dış kitle ile iletişerek PR çalışmalarını sürdürmektedir. İnsanlık hallerini daha iyi kavramanın yolunun, yetkin bir iletişim becerisinden geçtiğinin farkındalığı konusunda araştırmalarının neticelerini, dilin zengin doğası vasıtası ile paylaşmayı arzulamaktadır.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız
Adınızı yazınız