Fransız diyetisyen Michel Montignac tarafından oluşturulan Montignac Diyeti tüm dünyada ilgi ile uygulanmaktadır. Bu diyet kalori sınırlandırılması gerektiği düşüncesini sınırlandırmaktadır. Montignac diyeti nedir? Kişinin neyi neyle yediği ile ilgilenen bir diyet türü ya da beslenme şekli olarak ifade edilmektedir.
Montignac diyeti nasıl yapılır? Bunun için ilk bilinmesi gereken husus bu diyette glisemik indeksin yani kan şekerinin yüksek olduğu gıdalardan kaçınılması gerektiğidir. Bir diğer önemli nokta ise öğünlerin atlanmaması gerektiğidir.
Montignac diyetinin amacı kalıcı şekilde kilo vermektir. Asla Montignac diyeti yapanlar için damak tadında kısıtlama olmamaktadır. Protein ile yağ içeren gıdalar ile karbonhidrat içeren gıdalar aynı anda tüketmemek önem arz etmektedir. Böylece vücudun yağ deposunda şişme olmadığı için kalori miktarında dengelenme sağlanmaktadır.
Montignac diyeti aşamaları iki tanedir.
- Aşama: Hızlı bir şekilde kilo kaybını sağlamaktadır. Kişiye canlılık kazandırmaktadır. Montignac diyeti evreleri arasında olan birinci aşamada tatlı ihtiyacı için meyve ve kuru yemişler tüketilmektedir. Bu aşama kişinin ihtiyacına göre bir ya da birkaç ay sürebilmektedir.
- Aşama: istikrarlı dönem olarak bilinmektedir. Bu dönem hayatın sonuna kadar devam etmektedir. Bu aşamada kakao ve bitter gibi tatlılara az da olsa izin verilmektedir.
Bu diyette kesinlikle zayıflama ilaçları gibi ilaçlar kullanılmamaktadır. Montignac diyeti ile zayıflama yönteminde kişi için en önemli öğün kahvaltıdır. En çok yenilmesi gereken öğün kahvaltı olarak görülmektedir. Bu yeme miktarı öğle ve akşam yemeklerinde azalmaktadır.
Bu diyette meyve yemeklerden yarım saat önce ya da yemeklerden iki saat sonra yenilmektedir. Ayrıca bu beslenme türünde gazoz, meyveli soda gibi içeceklerin tüketilmesi kesinle yasaklanmaktadır. Yemeklere kullanılacak olan yağın ise zeytinyağı olması önerilmektedir. Mantar bu diyette sıklıkla yenilebilmektedir.
Montignac diyeti örneği aşağıda sunulmaktadır.
Kahvaltı
Tam buğday ekmeği istenilen kadar yenilebilir. Şekersiz olmak şartıyla marmelatlar, zeytin ezmesi veya zeytin, yağsız peynir, salatalık, domates
Öğlen Yemeği
Et döner, az olmak şartı ile kapuska, salata, yoğurt
Akşam yemeği
Sebze yemeği ya da sebze çorbası, salata, yoğurt
Emeğinize sağlık umarım paylaşımlarınızın devamı gelir.
İlginizden dolayı çok teşekkür ederiz, faydalı bilgiler paylaşabiliyorsak ne mutlu bize.