Merhaba Selin Hanım kadinja.com olarak dans ve dans eğitimi üzerine yapmak istediğimiz röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

  1. İlk başta sizi tanımak istiyoruz. Bize kendinizi tanıtır mısınız?

1979 İzmir doğumluyum. 1990 yılında konservatuara başladım; fakat dans ile tanışmam daha öncelere dayanmaktadır. 3 yaşında iken bale eğitimine başladım. Sonra jimnastik ile devam ettim. 1990 yılında konservatuar sınavlarına girerek bale bölümüne başladım.1996 yılında mezun oldum. Şuanda profesyonel olarak dans hayatıma devam etmekteyim.2009 yılında eşim ile tanıştım. Sosyal Latin dansları üzerine de onunla beraber çalıştım. Tarz Dans Okulu’nu eşim ile beraber açtık.

dans eğitmeni selin tuncer

  1. İnsanlar neden dans etmelidir? Dansın insanlar üzerinde ne gibi olumlu katkıları bulunmaktadır?

Bana göre ilk önce insanlar sosyalleşmek ve dans etmek için dans etmeliler. Bunun yanı sıra dansın insanlar üzerinde birçok faydası olduğu da bilinmektedir. İnsanlar dans sayesinde bedenlerini tanımaya imkan sağlıyor. Zinde kalmayı sağlıyor, koordinasyonu arttırıyor, dengeyi sağlıyor.  Ayrıca vücut olarak, postur olarak ve sağlık açısından da birçok etkisi görülmektedir.  Üstelik evde oturulmasını engelliyor. Stresi de attırıyor.

selin tuncer röportaj

  1. Sanat eğitimine ne zaman ve nasıl başladınız?

Dansı seven bir aileden geldiğim için beni ailem destekledi. Annem de küçükken jimnastik yapmış. Ben de içgüdüsel olarak ve ailemden gelen genlerden dolayı 3 yaşından itibaren kendi başıma “Anne ben bunu yaptım, bunu öğrendim, ceylan atlayışı” gibi hareketler yapardım. Sonra beni jimnastiğe başlattılar. İlkokulu bitirdikten sonra ortaokul sınavlarını kazandım. Annem de: “Ne yapmak istiyorsan sen kararını ver.” dedi. Ben de izleyip etkilendiğim bale ile ilgili olan fresh dans sayesinde konservatuara girme istediğimi anneme anlattım. O da seve seve bu durumu kabul etti. Bu sayede de şimdi bu mesleğe yapmaktayım.

  1. Ailenizin dansa olan ilginiz karşısında tepkileri nasıl oldu?

Daha önce de belirttiğim gibi dansı seven bir aileden geliyorum.  En büyük destekçim annem oldu.

tarz dans

  1. Dans okulunuz olan “Tarz Dans Gençlik ve Spor Kulübü” ne zaman kuruldu? Kurulduğu günden bugüne nasıl bir gelişme kaydetti?

Tarz Dans Gençlik ve Spor Kulübü 1 Haziran 2010 tarihinde kuruldu. İlk başta çocuklar ile başladık bu işe. İdealist bir yapımız olduğu için de katlanarak çocuklar, büyükler, gençler, yıldızlar kategorilerinde yarışmalara katıldık. Her sene madalyalar aldık. Artık yedinci yılda da şampiyonluğu alan bir kulüp haline geldik. İtiraf ediyorum ki katlanarak artan başarı tablomuz var.

  1. Dansa başlamanın bir yaşı var mıdır?

Bence dansa başlamanın bir yaşı yoktur. Ama küçük yaşta başlandığı zaman vücut şekli daha çok harmanlandığı için ve bu iş profesyonel hayata dökülecekse olabildiğince erken başlanmalıdır. Genel olarak profesyonelleşilecek ise 3 yaşında başlanmalıdır. Benim fikrim ise dansa başlamanın bir yaşı yoktur. Çünkü şuanda her yaş grubu ile çalışıyoruz. Yetişkin bale adında bir sınıfı da açtık. O yüzden benim açımdan herhangi bir yaş sınırı yoktur.

dans eğitimi

  1. Daha çok kadınlar mı yoksa erkekler mi dans eğitimi almaya geliyorlar?

Eskiden dansa olan ilgi bayanlarda daha fazlaydı; ama şuanda erkekler de bu alanda yoğunlaşmaya başladılar. Dansa olan ilginin bayanlar ile erkekler açısından birebir gittiğini ifade edebilirim.

  1. Çocuklara ve gençlere dans etme ile ilgili ne tür tavsiyelerde bulunursunuz?

Öncelikle bir dans okuluna yazılacaksam dans okulunun ya da dans dersi veren bir kurs yerinin eğiticilerinin aldığı eğitime bakılmasını öneriyorum. Bu hocaların aldığı eğitim insanlara aktaracakları ile ilgili olduğu için eğitimcilerin aldığı eğitime önem veriyorum. Hocanın profesyonel mi yoksa amatör mü olduğu da önem arz etmektedir. Kazandığı ödüller yani kısacası başarıları da dikkate alınmalıdır. Sonrasında eğitim açısından verilen sistem önemlidir. Eğer o sistem içinde gelişme kaydediliyorsa devam edilmelidir. Gelişme kaydedilemiyorsa o sistemden çıkılmalıdır.

tarz dans okulu

  1. Türkiye’de dansa olan istek ve ilgi durumu nedir?

Dansın başladığı yerden bu noktaya bakıldığında dansa olan istek ve ilgi katlanarak büyümektedir. Türkiye’nin yurt dışında da başarıları bulunmaktadır. Bakış açısı da her geçen gün olumlu yönde değişmekte olduğu için bence Türkiye dans konusunda iyi bir durumdadır.

  1. Dans eğitimi almak isteyen ya da bu alanda profesyonel olmak isteyenlerin ailelerine ne tür önerilerde bulunursunuz?

Dans eğitimi almak isteyen ya da bu alanda profesyonel olmak isteyenlerin ailelerine tek bir önerim olabilir: Çocuklarınızı dans konusunda sonuna kadar destekleyin.

tarz dans ödüller

Selin Tuncer İletişim Bilgileri:

Tarz Dans
Telefon: 0232 425 45 33
Email: info@tarzdans.com
Web: www.tarzdans.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir