2021 Yılının En Şık Tesettür Mayo Modelleri

0
2732
tesettür mayo modelleri

Yazın yaklaşması ile birlikte yeni sezon bikini ve mayo modelleri de ünlü markalar tarafından yavaş yavaş beğenimize sunulmaya başlandı. Eskiye nazaran tesettürlü kadınlar için de oldukça geniş yelpaze sunan plaj ürünleri bu yıl da farklı tasarımlar ile karşımıza çıkıyor. Özellikle Türkiye’de çok kaliteli mayo üretici ve tasarımcılarının olduğunu söyleyebiliriz. Alışveriş alışkanlıklarımızın değiştiği bu dönemde ihtiyacınız olan tesettür mayoyu, online olarak güvenle sipariş edebileceğiniz markalar arasında Emayo, Haşema, Remsa Mayo, Mayovera gibi markalar bulunmaktadır.

Bu senenin moda renk ve desen seçenekleri ile yenilenen mayo kataloglarını incelerken aklımıza takılan sorulardan biri de kumaş kalitelerinin nasıl olduğu oluyor. Tesettür mayolar tıpkı diğer mayolar gibi suyu tutan, hızlı kuruyabilen ve aynı zamanda  güneş ışığına dirençli likralı kumaş ipliklerinden üretilmektedir. Aynı zamanda esnek yapılarıyla yüzerken hareketinizi kısıtlamayan mayolar plaj sonrasında da vücut hatlarınızı belli etmeyecek bol kesim tasarımlara sahiptir. Tam kapalı veya yarı kapalı seçeneklere de sahip mayolar, güneş alerjisi olanlar için de yazın kurtarıcısı olmaktadır.

Peki tesettür mayo çeşitleri nelerdir? Tesettürlü kadınlar en çok hangi modelleri tercih ediyor? Ve bu yılın moda renk ve desenleri nelerdir? Soruların yanıtlarını sizler için araştırdık…

tesettür mayo

Tesettür Mayo Çeşitleri

Tam Kapalı Mayo Modelleri

Tam kapalı mayolar, tesettürlü kadınların ilk tercihlerinden biri olmaktadır. Her tarafı kapalı bu mayolar vücudun hiçbir yanını açıkta bırakmayarak rahat etmenizi sağlayacaktır. Bu modeller genellikle bone, alt, üst ve iç bikini olarak 4 parçadan oluşmaktadır. Kimi zaman tam kapalı mayolarda alt seçeneği tayt olarak karşımıza çıksa da, uzun tasarlanan üstlerle vücut hatlarının görünmesi korunmaktadır. Ürün içeriğinde yer alan bone ise kaymaz özellikte olup, yüzerken saçlarınızın açılmasını önlemektedir. İsterseniz farklı renklere sahip alt ve üst modelleri çapraz olarak da kombinleyebileceğiniz tam kapalı mayo çeşitleri size çeşitlilik kazandıracaktır. Tam kapalı mayo modellerini güneş gözlükleri ve kaftan modelleri ile tamamlayarak daha şık bir stil yaratabilirsiniz.

tam kapalı tesettür mayo

Yarı Kapalı Tesettür Mayo Modelleri

Yarı kapalı mayo modelleri genellikle kalın askılı veya yarı kollu tasarımlara sahip olmakla birlikte ya taytlı ya da elbise mayo modelleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Çoğu kişiye göre tesettür giyime uygun durmuyor gibi görünse de plajda çok fazla açık giyinmeyi tercih etmeyenlerin başlıca seçeneklerinden biri bu mayolar oluyor. Yine likralı kumaşlardan üretilen yarı kapalı mayolar, diz kapağına gelen tayt, uzun bir üst ve boneden oluşuyor. Hafif yapılarıyla yüzerken size oldukça rahatlık sağlayacak bu modeller, nefes alan yapılarıyla da cildinizin tahriş olmasını engelleyecektir. Farklı renk ve desen seçeneklerini bulabileceğiniz bu mayolarla hareketli bir tarz yaratmak isteyenler için kolları püsküllü, volanlı ve payetli modellere göz atmalarını tavsiye ediyoruz.

yarı kapalı tesettür mayo

Yelekli ve Jileli Tesettür Mayo Modelleri

Yelekli ve jileli tesettür mayolar, genellikle uzun tayt veya pantolon, uzun üst (yelek), iç bikini ve bone olmak üzere 4 parçadan oluşmaktadır. Bu tür modellerde üst yelek paraşüt kumaştan, diğer parçalar ise klasik mayo kumaşı olan likralı iplikten üretilmektedir. Denizde hafif şişme yaratabilecek yelek kısmı kolay çıkarılması için fermuara sahiptir. Şişmeden rahatsız olanlar denize girerken yeleği çıkarıp, denizden sonra tekrar giymeyi tercih edebilirler. Bu şekilde yüzerken maksimum rahatlığa ulaşılmış olunur. Çok tercih edilen modellerden biri olan yelekli mayo modelleri, 2021 yılında da her tarzın aradığını bulabileceği modelleri barındırıyor. Büyük beden seçenekleri de bulabileceğiniz bu mayolar,  genellikle doğayı çağrıştıran yaprak ve çiçek desenleri ile tasarlanmakla birlikte, sade tarzı benimsemiş kadınlar için tek renk seçenekleri de bulunuyor.

Haşema Modelleri

Ülkemizde olmakla birlikte yurt dışında en çok tercih edilen modellerden biri olan haşema, kapalı mayolar olarak da adlandırılmaktadır. Sadece yüz, el ve ayakları açıkta bırakacak şekilde tasarlanan bu mayolar, uzun tayt ve tulum parçalarından oluşmaktadır. Bu modeller su itici özelliğe sahip olup, çabuk kurumaktadır. Bu sayede denizden çıktıktan sonra üzerinize yapışmaz. Tatile çıkarken en büyük kurtarıcınız olacak bu mayo modelleri ülkemizde hızla artan üreticileri sayesinde çok farklı tasarımlarla karşımıza çıkmaktadır. Tesettür giyimin klasik tarzından uzak modern tasarımları da görebileceğimiz yeni sezon ürünlerinde geometrik şekilli, çizgili, tropikal yaprak desenli, çiçek desenli gibi modellere göz atmanızı öneririz. Genellikle kadınlar için daha çok gördüğümüz haşemalar, erkekler için de diz kapağını geçen uzun şortlar olarak üretilmektedir. Bu yüzden islami düşünceyi benimsemiş erkeklerin de en çok tercih ettiği modeller arasında yer almaktadır.

Bu mayo türlerinin üretimini yapan remsamayo.com gibi Türk firmalarımız, yurtdışında da en çok tercih edilen haşema üreticileri arasındadır. Haşema fiyatları ise ülkemizde 200 – 400 TL arasında değişmektedir. Online mağazaları inceleyerek fiyat ve model karşılaştırması yapabileceğiniz haşemaları, yine beden skalası tablosu sayesinde kendi bedeninize uyacak modeli internetten güvenle sipariş edebilir, herhangi olumsuz bir durumda iade politikalarına uyarak iadesini talep edebilirsiniz.

haşema

Tesettür Mayoların Bakımı ve Temizliği

Tesettür mayolar her ne kadar klora ve güneş ışığına dayanıklı olan kumaşlardan üretilse de aldığınız mayoları uzun süre kullanabilmeniz için bakım ve temizliklerine önem vermeniz gerekmektedir. Tesettür mayoları elde ve çamaşır makinesinde kullanma talimatlarına uyarak sıradan deterjanlarla yıkayabilirsiniz. Ancak siyah mayolarda renk solmasını engellemek için siyahlar için özel deterjanları tercih etmeniz faydalı olacaktır. Deniz veya havuzdan sonra tuzdan arındırılması gereken mayoların yıkanmasını çok fazla geciktirmemenizi tavsiye ederiz. Gün boyu tuzlu kalan mayolar renk veya kumaşta tahribata neden olabilmektedir. Yumuşatıcı kullanımı da mayolar için önerilmektedir. Mayoları kuruturken ters çevirip asmanız veya gölgede kurutmanız mayoların renginin solmaması için faydalı olacaktır.

Kaynak: https://www.remsamayo.com

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız
Adınızı yazınız