Hamilelikte 7. Ay Gelişmeleri ve Yaşanan Olaylar Nelerdir?

Gebelikte yedinci ay 25. hafta ile 28. hafta arasını kapsamaktadır. Anne karnındaki bebeklerin büyüme hızları artmaktadır. Annenin kilo alımı da buna bağlı olaraktan artmaktadır. Hamilelikte yedinci ay içinde annede fiziksel değişmeler devam etmektedir. Bu döneme üçüncü trimester dönemi denilmektedir.

Hamileliğin yedinci ayı neler yaşanır? Yorgunluk olayı artık artmaya başlamaktadır. Anne adayları daha çok yorulmaktadırlar.  Vajinal akıntılardan dolayı mantar olayının olmaması için pamuklu iç çamaşırları tercih edilmelidir. Beyaz olan vajinal akıntının rengi koyulaşmaktadır. Rahim göğüs kafesine yaklaşmaktadır. Bu nedenle nefes almak bu aydan itibaren daha da zorlaşmaktadır. Annenin karnından bebeğin hareketleri görülmeye başlamaktadır. Hamilelikte yedi ay, erken doğumların olduğu bir ay olduğu için artık anne adayı kendine daha çok dikkat etmeye başlamaktadır. Bu ayda olabilecek doğumların birçoğunda bebeğin kaybedilme riski olmaktadır. Hazımsızlık, şişkinlik soruları ile anne adayları sıklıkla karşılaşmaktadırlar. Baş ağrıları ve baş dönmeleri tekrardan görülebilmektedir. Hamileliğin yedinci ayı, şişliklerin oluştuğu, olan şişkinliklerin arttığı aydır.  Bazı anne adaylarının colostrum denen anne sütleri gelebilmektedir. Bu süt doğuma kadar gelebilmektedir. Süt gelimi nedeni ile oluşabilecek kıyafet lekelenmelerin en aza indirmek için göğüs pedleri kullanılabilir. Uykusuzluk sorunları yaşanabilmektedir.  Bu ayda kadın doğum uzmanları tarafından idrar tahlilli istenebilmektedir. Aynı zamanda anne adayında oluşabilecek el ayak şişmeleri açısından uzmanlar tarafından muayene yapılmaktadır. Kan uyuşmazlığı bulunduğu takdirde Rh immunglobülin aşısı vurulmaktadır. Anne adayları kaygıdan dolayı olumsuz rüyalar görebilmektedir.

gebelikte yedinci ay

Hamilelikte yedinci ay neler olur? Bu ayda bebek zehirlenmeleri görülebilmektedir. Bu konuda bilinçli olunmasında fayda vardır.  Hamilelikte yedinci ay gelişmeleri içinde söylenebilecek ilk konu bebeğin artık daha net görülebildiğidir. Bebeğin parmakları bu ayda sayılabilmektedir. Diğer iki ayda ise parmaklar bir daha sayılamayacaktır. Saçlar uzayıp sıklaşmaya başlamaktadır.  El ve ayak izleri bu ayda oluşmaktadır. Bebek bu ayda hala kırmızı renkte ve cildi kırışık olarak görünmektedir. Bebeğin yağ dokusunda artışlar devam etmektedir.  Uykuda olup olmadığı anlaşılabilmektedir. Erkek bebeklerin testisleri skrotuma doğru inmeye başlamaktadır. Bazı bebeklerde bu durum doğumdan sonraya da kalabilmektedir ve 1 yaşında indiği görülebilmektedir. Yedinci ay bebek gelişimi denildiğinde akciğerlerin gaz alışverişi sağlayacak konuma geldiğinden bahsedilmektedir.  Bebeğin kilosu 1 kg ile 1300 gram arasında değişmektedir.  Bebeğin boyu ise 34 cm civarındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir